Planinarski izleti za vikend 29.07. i 30.07.2023!

PD DUGA
/
PD KAMENJAK
30.07. Staza sv. Kocijana (Borut – Paz)
Polazak: u 7.30 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta
Težina: lagana staza
Trajanje: Oko 4-5 sati hoda
Opis:
Do 8.30 okupljamo se na željezničkoj postaji u Borutu gdje ostavljamo aute i krećemo stazom sv.Kocijana. Prolazeći ispod brze ceste oštrom uzbrdicom penjemo se na vrh brda sv. Kocijana. Tu se nalaze ruševine crkvice sv Kocijana iz 13 st. i vidikovac sa pogledom na središnju Istru i zvonike istarskih naselja. Nastavljamo makadamskim putem preko zaselaka Bonašina u Tenčiće uživajući u krajolicima na stazi od zanimljivih oblika fliških dina. Pogledi na Ćićariju i njena naselja, miris mažurana…
Po dogovoru pješačimo do Paza, dijelom staze vraćamo se do skretanja gdje se nastavlja kružna staza preko Makarunske Vasi. Dalje u selo Sandalji gdje imamo priliku za osviježenje u agroturizmu Stara štala. Prolazeći pokraj crkvice Svetog Duha iz 16 st. vraćamo se u Borut.
Molimo sve vozače da svojim autom dođu na Deltu i to napomenu prilikom prijave.
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: U popodnevnim satima
Cijena: 7 €, plaća se vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 25.07.2023.
Oprema: Zaštita od sunca, 2L tekućine
Napomena: Napomenuti raspoloživost svojeg osobnog vozila
Vodiči: Iva Reisz
HPD PLATAK
30.07. Orlovo gnijezdo i Kraljevsko jezero
04:00 sata s Jelačićevog trga
Opis puta: Polazak iz Rijeke u 4:00 sata, s vrata Jadrana 4:15 sati. Slijedi vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, tunel Karavanke i Austriju. Stajanje po potrebi grupe. Vožnja cca 6 sati.
Po dolasku Berchtesgaden/Obersalzberg, presjedamo u specijalni Kehlsteinbus (uz nadoplatu). Vozimo se alpskom cestom Kehlsteinstrasse cca 6,5 km/15 min. Dolazimo do parkirališta u podnožju Orlovog gnijezda, na visini 1710 mnv, gdje ulazimo u utrobu planine, (126 m dug tunel), koji vodi do orginalnog Hitlerovog lifta. Liftom se penjemo 124 m uvis, direktno u predvorje planinske kuće Kehlsteinhaus, 1834 mnv (Hitlerovo Orlovo gnijezdo), s prekrasnim pogledom na Berchtesgadenske i austrijske alpe.
Okupljanje grupe u dogovoru s vodičem, povratak do parkirališta Kehlsteinbusa ili istim putem liftom ili pješice stazom dugom 1000 m. Vozimo se istom planinskom cestom natrag, do ishodišta u Obersalzbergu, s kojega smo i krenuli. Slijedi vođeni obilazak Obersalzberga, jednoga od glavnih stanova A. HItlera, u trajanju od cca sat vremena, sa zadržavanjem na mjestu Hitlerove srušene rezidencije Berghof kao i ev. obilazak dijela bunkera (minimalna dopata cca 2 eura).
Slijedi vožnja našim autobusom kroz Berchtesgaden do jezera Koenigsee s pogledom na fascinantnu planinu Walzmann. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kavu… Ručak moguć i u kući Kehlsteinhaus (cijena glavnog obroka 15-18 €) ili u bistroima i pivnici u Koenigsee. Okupljanje uz autobus u dogovoreno vrijeme i povratak.
Planinarska oprema: Uobičajena planinarska oprema.
Udio-prilog u cijeni prijevoza: 55 € prijevoz – OBAVEZNA UPLATA PRIJE POLASKA
Doplata na licu mjesta za Orlovo gnijezdo, uključuje vožnju autobusom i lift: odrasli – 30,80 €; mladi do 15 godina – 16 €.
Prijave i informacije: Anita 098/9358152
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
/
PD TUHOBIĆ
/
HPD UČKA
/
Ažurirano 25. srpnja 2023. — 16:52
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme