Planinarski izleti za vikend 06.02. i 07.02.2021!

PD DUGA
07.02. OTKAZUJEMO izlet na Kičej zbog kiše.
PD KAMENJAK
07.02. Risnjak
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta
Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 5 do 6 sati hoda
Opis:
Molimo sve članove koji imaju auto da u njemu dođu na Deltu da omogućimo sudjelovanje članovima bez auta.
Naći ćemo se na Delti u 7 sati i nakon ukrcaja u automobile krenuti do planinarskog doma Sušak na Platku. Kad se svi okupimo, poći ćemo put Cajtiga prema Velikom Risnjaku (1528 m). Ako zimski uvjeti dopuste (zna biti zaleđeno), popet ćemo se na sami vrh. Nakon kraćeg zadržavanja kod doma, vratit ćemo se preko Fratrovih dolaca na Platak.
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 20 kn vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 02.02.2021.
Oprema: Osnovna planinarska oprema, štapovi sa širokim krpljicama i gamaše, planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu.
Napomena: Dom ne radi, svakako ponijeti topli napitak u termosici. Molimo planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.
Vodiči: Zdravko Scheibl
HPD PLATAK
07.02. 09:00 sati Mošćenice, Mitsko-povijesnom stazom na Perun
Zahtjevnost izleta — težina staze: Grupa A i B: nezahtjevna
Opis puta: Vožnja na relaciji Rijeka — Mošćenice osobnim vozilima
Grupa A i B: Polazak je s glavnog trga u Mošćenicama u 9:30 h, stazom s prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev, more i otoke. NastavIjamo prema selu Potoki, odakle nastavljamo poučnom stazom Trebišća – Perun tijekom koje ćemo se upoznati s elementima staroslavenske mitologije. Stazom stižemo u Trebišća, selo u dubini kanjona, koje obuhvaća nekoliko tradicijskih objekata i nedavno restaurirani mlin. Nastavljamo se uspinjati i preko visoravni Petrebišća dolazimo na Vrh Perun gdje ćemo naići na drveni kumir (skulplturu), koji simbolički prikazuje boga Peruna. Uz mitsku dimenziju ovog prostora, putem ćemo uživati u izuzetnoj ljepoti krajolika. Nakon odmora na vrhu, vraćamo se preko Mihani u Mošćenice, ukupno 5,0 sata hoda.
Grupa A: s vrha Peruna nastavlja na prijevoj Bodaj, te se preko vrhova Brgud i Kremenjak spušta u Mihani, i zatim u Mošćenice.
Povratak u Rijeku u poslijepodnevnim satima.
Cijena: 45,00kn
Potrebna oprema: Planinarske cipele, zaštita od kiše, te ostaia oprema za zimske uvjete. S prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izieta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, te da ima plaćenu članarinu HPS-a za 2021. godinu. Prijave i informacije: U prostorijama Društva (Korzo2A/III), Petkom (18 —19 h) ili Anita 098/9358152
Vodiči: Anita Bistričić (Grupa A), Danilo Harbić (Grupa B)
Organizator: HPD Platak
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
/
PD TUHOBIĆ
/
HPD UČKA
/
Ažurirano 6. veljače 2021. — 9:42
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme