Planinarski izleti za vikend 09.01. i 10.01.2021!

PD DUGA
9.01.2021. (SUBOTA)
Lovran-Lužinski breg (624 m)-Gorica (710 m)-Grnjač (850 m) – Knezgrad (612 m) – Lovran
Vodič: Darko Popović
Okupljanje: 8,30-9h na parkiralištu Konzuma gdje će svi koji dolaze osobnim prijevozom ostaviti automobile. Autobus linije 32 iz Rijeke kreće u 8h – dolazi u 8,50h u centar Lovrana gdje će vas dočekati vodič i odvesti do ostalih kod Konzuma.
Polazak (start): u 9h sa parkirališta
Vrijeme hodanja: 5 – 6 h efektivnog hoda ne računajući pauze.
Težina: K2 – Umjereno zahtjevno. 5-7 sati hodanja; tehnički – T2- umjereno zahtjevno. Hodanje i povremena upotrebu ruku. Lagano penjanje
Oprema: uobičajna, prilagođena vremenskim uvjetima, uz upotrebu gamaša i tople odjeće.
Cijena: 20kn po osobi za osobni prijevoz
Opis: Iz centra Lovrana uspinjemo se do Lignja, a potom kroz zaseoke Kalac i Ivuliće do raskrižja na području zvanom Kaluža. Put prema Vojaku nastavlja lijevo, a mi skrećemo desno prema Lužinskom bregu i Gorici. Od raskrižja do Lužinskog brega imamo 30 min. hoda. Lužinski breg (624 m) – sa ovog vrha pruža se prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, more i otoke, na greben Učke s najvišim vrhom Vojak, na naselja Lovran, Ičići i Rijeku, te na Grobničke Alpe i dio Gorskog Kotara. S vrha vraćamos se na stazu koju smo napustili 10 min. prije vrha i nastavljamo do susjednog vrha Gorice do koje imamo narednih 20 min. hoda. S vrha Gorice vraćamo se nazadna stazu koja vodi prema Poklonu, Rečini i Grnjaču. Na makadamskoj cesti s lijeve strane odvaja se naša staza prema vrhu Grnjač. S vrha pružaju se prekrasni vidici na Učku, Vojak, Lovransku dragu i Kvarner. Spuštamo se s druge strane Grnjača i nastavljamo prema odvojku za Knezgrad. Od odvojka do vrha je 10 min. Vrh je šumovit mali proplanak. S vrha spuštamo se nazad do makadamske ceste s kojom se spuštamo do Lignja i već dobro znanim putem od jutros do Lovrana.
PD KAMENJAK
10.01. Halm i Goli
Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: Delta
Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6 sati hoda
Opis:
Prvi izlet u 2021. godini bit će na čarobnoj creskoj Tramuntani. Godinu u kojoj Kamenjak slavi 60 godina uspješnog djelovanja započinjemo prvim organiziranim planinarskim izletom na vrhove Halm iznad Filozića i Goli iznad Dragozetića. Te staze su markirali naši creski članovi Ljiljana Sirnik i Tomislav Anić Bandera u sklopu kamenjakovog projekta Tramuntana Hike & Bike.
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u popodnevnim satima
Cijena: 30 kn vozaču u autu i 30 kn Jadroliniji
Prijave: u tajništvu Društva do 05.01.2021.
Oprema: osnovna planinarska oprema, planinarska iskaznica s markicom za 2021. godinu, hrana i piće iz ruksaka
Napomena: Molimo sve planinare da se pridržavaju epidemioloških mjera važećih na dan izleta.
Vodiči: Boris Kurilić, 091 786 4535
HPD PLATAK
/
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
/
PD TUHOBIĆ
/
HPD UČKA
/
Ažurirano 7. siječnja 2021. — 23:08
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme