Planinarski izleti za vikend 17.08. i 18.08.2019!

 

PD DUGA
/

PD KAMENJAK
/

HPD PLATAK
/

PD PLJUSAK
18.08. Okupljanje je u 9,00 na parkiralištu u centru Skrada, ili nešto ranije u kući preko puta, Biti će nam drago da na ovaj način uveličamo akciju prijatelja planinara iz društva Skradski vrh. Staza nije zahtjevna,a vrlo je atraktivna.
Nazovite s povjerenjem mob. 091 765 52 00
Planinarsko društvo «Skradski vrh» Skrad organizira u nedjelju 18. kolovoza 2019. godine 16. planinarski pohod u Skradu pod nazivom «Skradskim stazama do sv.Bernarda».
Okupljanje je u 8.00 na svečanoj misi u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Skradu. Okupljanje na parkiralištu u 9 sati, a polazak u 9,30 sati.
Cilj pohoda je doći do izletišta ZeIeni vir, posebnog geomorfološkog rezervata, zaštićenog krajolika prirode, u čijem kanjonu se nalazi i kip sv.Bemarda, zaštitnika planinara. Svim sudionicima pohoda osigurana je besplatna ulaznica, a kotizacija od 30 kn uključuje ručak.
Staza nije zahtjevna, a nakon pohoda u Zelenom viru je mogućnost okrjepe i druženje. Povratak u Skrad prema dogovoru.
Sudionici se kreću stazom na vlastitu odgovornost te organizator ne odgovara za eventualne nezgode na stazi!
Sudionici se mole da dođu u uobičajenoj planinarskoj opremi i sa sobom ponesu samo puno dobre volje, a zbog lakše organizacije, molimo sva društva, udruge i sudionike da nam najave dolazak i približan broj do 15. kolovoza 2019. godine na e-mail adresu ili telefon: Vlastimir Arbanas 098 448-248, vlastimir.arbanas@gmail.com.

TRANSVERZALAC RIJEKA
/

PD TUHOBIĆ
18.08. Velika Javornica (1375 m) u masivu Velike Kapele.
KT obilaznice “Najviši vrhovi hrvatskih županija” (Karlovačka županija).
Polazak: u 7.00 sati Inina benzinska na obali
Povratak: kasno poslijepodne
Prijevoz: osobni automobili (nadoknada troška goriva šoferu)
Prijava: društvene mreže (Facebook,Viber)
Opis: Vozimo se do šumarske kuće Stalak (1046 m) na Rudolfinskoj cesti, oko 40 km od Crikvenice. Ovdje započinjemo planinarski uspon na Veliku Javornicu, po trasi Kapelskog planinarskog puta. Osim, završnog uspona na stijene vrha koje su obrasle grmljem, staza nije posebno zahtjevna, ali je zbog slabe posjećenosti mjestimično teže prohodna zbog palih stabala i bujne vegetacije pa treba biti oprezniji pri kretanju. Za uspon do 1375 m visokog vrha će nam trebati oko dva sata.
Velika Javonica je najviši vrh Karlovačke županije. Vidici se pružaju na Bjelolasicu, Klek, Bijele i Samarske stijene… Nakon dužeg odmora na vrhu ( ili u šumarku ispod vrha) povratak istim putem natrag, u trajanju od sat i pol. Najveći dio staze je kroz šumu. a proći ćemo i Bunjevačku poljanu i dolac Tri javora te na kraju spustiti natrag na Stalak.
Težina staze: srednje teška staza (4 i pol do 5 sati hoda)
Oprema: osnovna planinarska oprema, hrana i piće iz ruksaka.
Vodič: Darko Gašparović

HPD UČKA
/

Ažurirano 19. kolovoza 2019. — 8:13
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme