Planinarski izleti za vikend 25.03. i 26.03.2023!

PD DUGA
OTAZUJEMO prijevoz na pohod u Cetingrad sutra, 25.3.2023. Pohod će se održati, što znači da možete ići osobnim prijevozom. Nedovoljan broj prijavljenih. U najavi je i loša prognoza……..
25.03.2023. – SUBOTA Dan Koranskog planinarskog puta- PD Crvene stijene, Cetingrad
VODIČI: organizator
POLAZAK: autobusom u 6,30h sa Jelačićevog trga
Udio u trošku prijevoza: naknadno
Otkazivanje prijave u posljednjih 48h ima za posljedicu podmirenje cijene prijevoza (ako se ne nađe zamjena).
OPIS organizatora:
DAN PLANINARSKOG DRUŠTVA “CRVENE STIJENE” CETINGRAD- Dan Koranskog planinarskog puta
25.3.2023.
Dragi planinari i prijatelji planinara,
Crvene stijene vas pozivaju da nam se i ove godine pridružite na planinarenju Koranskim planinarskim putem za dan društva, u subotu 25. ožujka 2023. godine
Sigurno se pitate gdje je pečat? E pa, na našoj stazi, u Gornjim Gnojnicama gdje ćemo zajedno po njih na kontrolne točke Obilaznice Koranski planinarski put.
OKUPLJANJE:
Kod nekadašnje osnovne škole u selu Gornje Gnojnice u Općini Cetingrad. U vremenskom razdoblju od 9 do 10 h kada ćete moći se prijaviti i kupiti Dnevnike obilaznice.
Polazak na stazu u 10 h s lokalnim vodičima.
TRAJANJE POHODA:
Pretpostavljamo da će pohod trajati oko 4 h s minutom gore i dolje. Staza je kružna duljine oko 13 km. Najviši vrh pohoda je 295 m s vrhom Crkvina. Staza nije zahtjevna i preporuča se standardna planinarska oprema.
CETINGRADSKO PRELO:
Kakav bi to pohod bio bez druženja- stoga najavljujemo cetingradsko prelo na kupalištu u Gnojnicama. Na početku pohoda domaćini će osigurati domaće specijalitete za zagrijavanje, a na druženju na kupalištu po simboličnim cijenama moći ćete probati “nešto na žlicu”. Možda najbolje da žlica bude iznenađenje kad se upravni odbor dogovori oko začina i recepture. Obećavamo da će biti jako, jako ukusno.
DNEVNICI OBILAZNICE:
Dnevnici Obilaznice KPP-a moći će se kupiti prilikom prijava na početku pohoda po cijeni od 8 eura. Značka se dobiva sa prikupljenim pečatima kontrolnih točaka. Kupnja dnevnika i kupona za hranu i piće moguća je na dan pohoda.
PRIJAVE:
Prijave su obavezne zbog što bolje organizacije do 23. ožujka 2023. godine kao i prijave kupovine dnevnika.
Crvene stijene se bacaju u organizaciju i ponavljamo mantru od lani kako je izvanredan osjećaj biti izgubljen u prirodi u pravom smjeru. Veselimo se zajedničkom pohodu i priželjkujemo sunce, sunce, sunce.

PD KAMENJAK
25.03. Platak – Dražice
Polazak: u 9.00 h
Mjesto polaska: Prigradski peron Autotroleja na Delti
Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6-7 sati hoda
Opis:
Dolaskom na Platak krećemo preko Jagorovog kalića te dolazimo na raskrižje putova i penjemo se na Crni vrh (1335 m) – kontrolne točke HPO, RPO te obilaznice “Crni vrhovi”. Vraćamo se do raskrižja te se uspinjemo na Primorski Klek (1210 m) – kontrolna točka RPO. S njega se vidi Kvarner i Grobničko polje. Spuštamo se prema cesti Kripanj – Platak te dalje do predjela Nebesa ispod istoimenog vrha. Nadalje idemo Živenjskim putem s pogledom na Grobničko polje te se spuštamo do ulaska u Mudnu dol i putem do doma u Dražicama.
Prijevoz: javni prijevoz
Povratak: u 19 sati busom iz Dražica
Cijena: karta za 4. zonu
Prijave: u tajništvu Društva do 21.03.2023.
Oprema: Osnovna planinarska oprema, hrana iz ruksaka.
Vodiči: Žarko Fištrek (+385 91 598 52 32)
26.03. Veliki Sadikovac i Konjevača
Polazak: u 6.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta
Težina: srednje teška staza
Trajanje: oko 6-7 sati hoda plus obilazak Kubusa
Opis:
Kod prijave napišite da li na izlet dolazite svojim autom.
U moru vrhova koji okružuju Baške Oštarije biramo onaj sa vjerojatno najljepšim pogledom na najljepše more na svijetu, Velika Konjevača (1381m). Putem do Konjevače proći ćemo i Veliki Sadikovac (1286m).
Polazišna točka su nam Baške oštarije (926m), mjesto koje se sve više turistički razvija, vrijedno višednevnih posjeta. Prema popisu stanovnika broji 27 žitelja a ima privatni kamp Velebit, hostel u sklopu kojeg djeluje i sirana, Prpinu kolibu, privatni smještaj…
Na kraju izleta možemo vidjeti Hobitske kućice u kampu Velebit, sjesti na pivo u hostelu, ljubitelji mliječnih proizvoda mogu kupiti razne artikle u sirani Rekreativnog centra Baške Oštarije, i za kraj šetnja do Kubusa.
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 15 € (vozaču)
Prijave: u tajništvu Društva do 21.03.2023.
Oprema: Oprema za jednodnevni izlet, vjetrena odjeća, gojzerice, planinarski štapovi, hrana u ruksaku, voda, planinarski dnevnici (Hrvatska planinarska obilaznica, Lički gorski biseri).
Napomena: Prilikom prijave napišite da li na izlet dolazite svojim autom.
Vodiči: Saša Subotić (+385 91 94 95 976)
HPD PLATAK
25.03. Koranski planinarski put – Kružna planinarska obilaznica
06:00 sati Jelačićev trg
Predviđeno trajanje hodanja: jedinstvena grupa, trajanje 5-6 sati
Opis puta: Polazak u 6:00 sati s Jelačićevog trga. Prvo stajanje na kavi na autoputu prema Karlovcu. Dolazak na okupljanje ispred stare škole u Gnojnicama od 9,00-10,00 sati kada je predviđen zajednički polazak na kružnu obilaznicu Koranski planinarski put s obilazkom 6 KT. Zajedničko druženje na kraju kod kupališta Gnojnice s mogućnošću konzumacije hrane koju sprema domaćin uz kupnju bona na početku pohoda. Predviđen povratak oko 17,00 sati i dolazak u Rijeku oko 20,00 sati. Neobavezno, cijena Dnevnika obilaznice 8 eura, može se dobiti na početku pohoda, isto tako po pristupačnoj cijeni može se dobiti BON za “nešto na žlicu”, uz druženje “cetingradsko prelo” na kupalištu u Gnojnicama.
Zahtjevnost izleta – težina staze: Kondicijski srednje teška planinarska staza dužine 13 km, najviši vrh 295 m. Predviđeno vrijeme hoda 5 do 6 sati.
Udio – prilog u cijeni prijevoza: 28 €
Prijave i informacije: Informacije i prijave za izlet kod vodiča na tel. 091/7229799 (Jadranka) ili 098/9358152 (Anita) ili u prostoru društva petkom od 18-19 sati.
Vodiči: Anita / Jadranka
26.03. Camino Krk, 7. dionica Baška – Kornić
07:00 sati Jelačićev trg
Predviđeno trajanje hodanja: jedinstvena grupa, trajanje oko 7 sati
Opis puta: Polazak u 7 sati s Jelačievog trga. Vožnja na relaciji Rijeka – Baška. Start u Baški, staza Camino, podloga terena: asfalt, makadam, šumski put, dužine 21,4 km, dolazak u Kornić (autobus).
Prema tempu hoda pravimo pauze.
Zahtjevnost izleta – težina staze: tehnički nezahtjevna, oko 7 sati hoda (dužine 21,4 km)
Planinarska oprema: Planinarska odjeća i obuća prilagođena godišnjem dobu.
Udio – prilog u cijeni prijevoza: 20 €
Prijave i informacije: Informacije i prijave za izlet kod vodiča na tel. 091/7229799 ili u prostoru društva petkom od 18-19 sati.
Vodiči: Zoran / Jadranka
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
25.03. Platak – Kripanj – Živenj – Dražice
Polazak s Delte u 9:00 sati, autobusna liniija br. 12 B.
Povratak iz Dražica u 15:00 ili 16:50 sati.
Staza nije zahtjevna – večinom spust.
Vodiči: Jovo Pantoš, Željko Kokotović i Mićo Pantoš
PD TUHOBIĆ
/
HPD UČKA
26. 03. HPD Učka pridružuje se pohodu PD Opatija po Opatijskoj planinarskoj obilaznici (OPO)
Veprinac – lovačka kuća Brdo – Budišinac – Zvončev vrh – Majkovac – Veprinac
Plan izleta: Okupljanje u Veprincu kod igrališta od 8:15 do 8:30 sati.
Krećemo cestom prema Poklonu. Nakon nekoliko stotina metara skrećemo desno te se markiranom stazom uspinjemo do KT 7 (lovačka kuća Brdo). Nakon unošenja žiga nastavljamo prema Zvončevom vrhu s usputnim skretanjem za vrh Budišinac (KT 6). Nakon unošenja žiga vraćamo se istim putem natrag te nastavljamo desno prema Zvončevom vrhu (KT 5), nakon kojega odlazimo prema Majkovcu (KT 4) i silazimo natrag u Veprinac.
Ukupno trajanje hoda: oko 3:30-4:00 h
Zahtjevnost: kondicijski i tehnički nezahtjevan izlet
Oprema: čvrste cipele, odjeća primjerena vremenu, najmanje 1 l tekućine, vrijedeća članska iskaznica za 2023. godinu
Prehrana: iz ruksaka
Prijevoz: automobil
Vodiči: Marijan Popić i Damir Barić
Prijave i informacije: kod vodiča Marijana Popića 098/130-3024
Ažurirano 24. ožujka 2023. — 9:00
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme