Planinarski izleti za vikend 29.04. i 30.04.2023!

PD DUGA
28.04-02.05. Sniježnica, Pelješac, Korčula (smještaj Orebić)
29.04. 1. planinarski pohod obilaznicom Planinarskim putevima Frankopana (PPF)
PD KAMENJAK
28.04. (4 dana) Troglav – Kamešnica i Opaljenik (BIH)
HPD PLATAK
30.04. Camino Krk Košljun – Punat – Kornić – Krk
07:00 sati s Jelačićevog trga
Predviđeno trajanje hodanja: jedinstvena grupa, trajanje oko 3 sata
Opis puta: Polazak u 7 sati s Jelačićevog trga. Vožnja na relaciji Rijeka – Punat. U 9 sati odlazak na otočić Košljun uz posjet muzeju u organizaciji TZ Punat. Nakon povratka na kopno idemo stazom prema Korniću. U nastavku od mjesta Muraj, maslinarskom stazom se spuštamo do Krka od kuda smo i krenuli na Camino. Podloga terena: asfalt, makadam, šumski put, dužine oko 10 km. Dolazak u Krk (autobus). Prema tempu hoda pravimo pauze.
Zahtjevnost izleta – težina staze: nezahtjevna, oko 3 sata hoda (dužine oko 10,00 km)
Planinarska oprema: Planinarska odjeća i obuća prilagođena godišnjem dobu.
Udio – prilog u cijeni prijevoza: 20 € + prijevoz brodicom 11 €
Prijave i informacije: Informacije i prijave za izlet kod vodiča na tel. 091/7229799 ili u prostoru društva petkom od 18-19 sati
Vodiči: Zoran / Jadranka
PD PLJUSAK
/

TRANSVERZALAC RIJEKA
29.04. Platak
Polazak s Delte u 9:00 sati, autobusna linija br. 12 b.
Povratak s Platka u 18:10 sati.
Staza nije zahtjevna.
Vodiči: Jovo Pantoš, Željko Kokotović i Mićo Pantoš
PD TUHOBIĆ
29.04. PD Tuhobić poziva na Lovnik, na prvi Pohod planinarskim putevima Frankopana
Planinarsko društvo Tuhobić u subotu, 29. travnja 2023., organizira prvi Pohod Planinarskim putovima Frankopana, planinarskom obilaznicom koja predstavlja nadogradnju kulturno-povijesne rute Putovima Frankopana. Pohod se održava u povodu godišnjice smaknuća Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana u Bečkom Novom mestu i u planu je da postane tradicionalna planinarska manifestacija .
U suradnji s Gradom Vrbovskom i Odjelom za sport, kulturu i tehničku kulturu Primorsko goranske županije Pohod će se održati 29. travnja na području Vrbovskog, u blizini Frankopanskoga dvorca Severin.
Planinarski dio pohoda za cilj ima planinu Lovnik. Start pohoda na Lovnik je u 9:30 sati ispred nekadašnjega motela “Vidikovac” u Hajdinama, poviše Vrbovskog, na staroj cesti za Zagreb.
Drugi dio pohoda, namijenjen obiteljskom planinarenju kao i polaznicima Male planinarske škole PD Tuhobić, te učenicima OŠ Ivana Gorana Kovačića Vrbovsko, kreće iz Lukovdola u 10,30 sati.
Završno planinarsko druženje bit će obogaćeno i zabavnim srednjovjekovnim igrama za djecu te ovjerom pohodnih kartona u perivoju dvorca Severin.
Planinarsku obilaznicu Putovima Frankopana, nastala kao nadogradnja županijskog projekta obnove kaštela i crkvenih objekata na kulturno- turističkoj ruti “Putovima frankopana” obuhvaća 21 planinarski vrh, od Čabra do Krka.
HPD UČKA
29.04. HPD Učka se pridružuje 1. planinarskom pohodu obilaznicom Planinarskim putovima Frankopana (PPF) u organizaciji PD Tuhobić.
Prijevoz osobnim automobilima :
okupljanje do 8.00 sati na Delta 5, ispred prostorija društva…
ili autobusom u organizaciji PD Tuhobić…
Ažurirano 28. travnja 2023. — 20:08
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme