Planinarski izleti za vikend 09.07. i 10.07.2022!

PD DUGA
/
PD KAMENJAK
09.07. (2 dana) Lička Plješivica: Gola Plješivica i Ozeblin
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta
Težina: srednje teška staza
Trajanje: sub: oko 7 h hoda; ned: oko 6 h hoda
Opis:
Subota 09.07.2022.
Gola Plješivica
Molimo vozače da se jave prilikom prijave.
Polazak s Delte u 7 sati preko Vratnika prema Otočcu i dalje prema Korenici. Putem ćemo se zaustaviti u selu Vrelo, pogledati izvor i natočiti vodu. U Korenici ćemo ostaviti automobile i započeti uspon prema Goloj Plješivici. Visinska razlika je 1000 m, završni dio je vrlo zahtjevan i ima alpski štih. Poslije odmora i fotografiranja (pečat je otkinut) i obilaska interesantne stijene Ličke kape, vraćamo se u Korenicu istim putem. Trajanje hoda oko 7 sati. Po silasku prebacujemo se u smještaj u privatnom objektu u kojem za večeru možemo organizirati roštilj. Zainteresirani svakako se pribilježiti prilikom prijave na izlet.
Nedjelja 10.07.2022.
Ozeblin
Po ustajanju i doručku (iz ruksaka) krenut ćemo prema Udbini. Nakratko ćemo se zaustaviti u Crkvi hrvatskih mučenika, zatim produžiti u smjeru Donjeg Lapca. S ceste nastavljamo šumskim putem do točke gdje ostavljamo automobile i započinjemo planinarski dio. Dio puta je šumska cesta nakon koje nastavlja pravi uspon. Na vrhu je travnata čistina s koje se lijepo vidi Lika na zapadu i Bosna na istoku. Zainteresirani udaraju pečat (KT HPO). Vraćamo se istim putem prema Udbini. Trajanje hoda oko 6 sati. Vraćamo se u Rijeku. Putem stajemo na vrilima Gacke.
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u nedjelju u večernjim satima
Cijena: 210 kn (prijevoz i noćenje), uplata u tajništvu ili na račun
Prijave: u tajništvu Društva do 05.07.2022.
Oprema: Osnovna planinarska oprema.
Napomena: Potrebna je dobra fizička kondicija. Za večeru se javite prilikom prijave. Broj sudionika 15 zbog ograničenog smještaja. Molimo vozače da se jave prilikom prijave.
Vodiči: Zdravko Scheibl
HPD PLATAK
10.07. Slapovi Krimml
05:30 sati s Jelačićevog trga
Predviđeno trajanje hodanja: oko 4 sata
Opis puta: Polazak u 05:30 iz Rijeke s Jelačićevog trga. Slijedi vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Krimmla. Slapovi Krimml najveći su u Europi, a sa svojih 300 metara visine peti su u svijetu, nadmašujući po visini čak i slapove Niagare. Nalaze se na istoimenoj rijeci u nacionalnom parku Visoke Ture, najvećem zaštičenom području u Alpama i jednom od najljepših svjetskih krajolika. Slapovi su jedinstveno prirodno čudo i jedna od najposjećenijih prirodnih znamenitosti u Austriji. Pristup slapovima uređen je kao staza koja vodi do samog vrha. Odatle se pruža veličanstveni prizor. Povratak u poslijepodnevnim satima i dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
Zahtjevnost izleta i težina staze: oko 4 sata hoda (dužine 8,0 km)
Planinarska oprema: Planinarska odjeća i obuća prilagođena godišnjem dobu.
Udio-prilog u cijeni prijevoza: 250,00 kn na bazi 30 planinara (ulaznica 10 eura)
Prijave i informacije: Igor 098/9836211 zaključno s 08.07.2022. u 14:00
Vodiči: Zoran, Jadranka, Igor
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
/
PD TUHOBIĆ
/
PD UČKA
/
Ažurirano 7. srpnja 2022. — 20:35
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme