Planinarski izleti za vikend 24.08. i 25.08.2024!

PD DUGA
/
PD KAMENJAK
25.08. Grintovec (SLO)
Polazak: u 4.30 h
Mjesto polaska: parking ispred Prime na Škurinjama (ispod Decathlona)
Težina: teška staza
Trajanje: oko 9 sati
Opis:
PUT
Nalazimo se na Škurinjama na parkiralištu ispred Prime (ispod Decathlona). Vozimo se u smjeru Postojne, Ljubljane te silazimo s autoputa na izlazu Vodice prema Kamniku. Prođemo Kamnik i nastavljamo cestom prema dolini Kamniške Bistrice. Od pl. doma u Kamniškoj Bistrici nastavljamo vožnju šumskom cestom koja nas vodi do raskrižja, gdje nastavljamo ravno (desno Jermanca, polazna točka za Kamniško sedlo). Cesta nas zatim vodi pored Žagane peći do parkirališta na donjoj stanici teretne žičare i tamo parkiramo.
STAZA
S parkirališta kod teretne žičare v Koncu (900m) krećemo u smjeru Korskog sedla (Cojzove koče (1793m) gdje radimo pauzu 20tak minuta. S Korskog sedla (Cojzove koče) nastavljamo desno u smjeru Grintovca (2558m).
Staza je fizički dosta zahtjevna zbog vrlo strmog uspona (1658m uspona) i ljetnih uvjeta tako da molimo planinare da savjesno procijene svoju trenutnu kondiciju. Staza je ljeti tehnički nezahtjevna i stoga je ljeti Grintovec među najposjećenijim vrhovima visokog gorja u Alpama. Za razliku od zime kada su uvjeti sasvim drugačiji jer je staza izložena lavinama, a postoji i velika opasnost od klizanja.
Za lijepog vremena s vrha se pruža prekrasan pogled na okolne alpske vrhove: Jezersku Kočnu, Storžić, Skutu, Planjavu, Branu, Ojstricu, veliku Planinu, Krvavec
Povratak istim putem.
Parkiralište v Koncu (900m) – Korsko sedlo (Cojzova koča 1793m) 2h15min; Korsko sedlo (1793m) – Grintovec (2558m) 2h15min
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: predvečer
Cijena: 23€
Prijave: na e-mail ili u tajništvu Društva do 20.08.2024.
Oprema: Oprema za ljetno planinarenje, minimalno 2,5-3lit vode, obavezna zaštita od sunca u vidu pokrivala za glavu, sunčane kreme, sunčanih naočala. Jedne tople rukavice jer na vrhu zbog nižih temperatura znaju dobro doći. Gorotex jakna za zaštitu od vjetra koji je na vrhu česta pojava i kiše koju se nadamo da će nas zaobiči 🙂.
Napomena: Staza je fizički dosta zahtjevna zbog vrlo strmog uspona i ljetnih uvjeta tako da molimo planinare da savjesno procijene svoju trenutnu kondiciju. Staza je ljeti tehnički nezahtjevna i stoga je ljeti Grintovec među najposjećenijim vrhovima visokog gorja u Alpama. Za razliku od zime kada su uvjeti sasvim drugačiji jer je staza izložena lavinama, a postoji i velika opasnost od klizanja.
Vodiči: Toni Karuza 0996677396, Filip Žic 0922328737
HPD PLATAK
25.08. Orlovo gnijezdo, jezero Koenigsee, Grunstein ferata (Njemačka) – ODGOĐENO
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
/
PD TUHOBIĆ
/
HPD UČKA
/
Ažurirano 22. kolovoza 2024. — 11:53
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme