Planinarski izleti za vikend 21.11. i 22.11.2020!

PD DUGA
22.11. Okrugljak (886 m) – Orlove stijene (527 m)
Vodič: Darko Popović
Polazak: autobusom u 7h s Jelačićevog trga.
Vrijeme hodanja: 4 h efektivnog hoda ne računajući pauze.
Težina: Kondicijski K1 – Lagano. Manje od 5 sati hodanja. Tehnički T1- Nezahtjevno. Hodanje bez upotrebe ruku i pomagala
Oprema: uobičajna, prilagođena vremenskim uvjetima. OBAVEZNE maskice u busu i dezinfekcija ruku na ulazu.
Cijena: 70kn
Opis:
Okrugljak – smješten je na sjeveroistoku Gorskog kotara blizu granice sa Slovenijom. Vrh je šumovit i prepoznatljiv po stožastom obliku. Iako izostaju vidici s vrha, priroda je još uvijek dosta netaknuta jer su ovo predjeli koji se manje obilaze i koji nisu eksponirani. Vrh je dio Goranskog planinarskog puta (GPP).
Izlet započinjemo u selu Malim Dragama koje se smjestilo blizu Brod Moravica. Nakon 90 minuta nenapornog hoda dolazimo do vrha Okrugljaka. Uspon je lijep i vodi kroz visoku šumu, a povremeno ćemo se probijati i kroz paprat. S Okrugljaka nastavljamo prema selu Razdrto i uspinjemo se na Orlove stijene. Od vrha Okrugljaka do Orlove stijene trebati će nam 90 minuta hoda. Orlove stijene su jedan od najljepših vidikovaca u Gorskom kotaru prema Kupi i dalje prema Sloveniji i obližnjim vrhovima na nadmorskoj visini 527 m. To je betonski ograđeni plato koji ima betonski stol u sredini s betonskim klupama. Orlove stijene, također su dio GPP-a. Od Orlovih stijena vraćamo se u Razdrto drugim putem i nastavljamo prema Malim Dragama gdje nas čekaju naši auti. Od Orlovih stijena do Malih Draga trebati će nam cca 60 minuta.
PD KAMENJAK
22.11. Fratar (1353 m)
Polazak: u 7.00 h
Mjesto polaska: parkiralište Delta
Težina: teška staza
Trajanje: oko 9 sati hoda
Opis:
Molimo sve planinare da na Deltu dođu svojim autom, gdje će se popuniti potreban broj vozila pa krećemo u Podkilavac.
Otuda krećemo putem “po kolci” do Planinarskog doma Hahlić. Nakon kratkog odmora krećemo prema vrhu Fratar (1353 m) koji je konačno odredište našeg današnjeg izleta.
Putem prolazimo ispod Suhog vrha (1250 m) – ovisno o vremenskim uvjetima posjetit ćemo i taj vrh.
Kružnim putem se vraćamo prema domu, usput prolazeći pokraj vrha Dnić (1190 m).
Vraćamo se putem “pod planinu” prema Podkilavcu.
Izlet će biti kondicijski jako zahtjevan budući da ćemo svladati preko 1200 m visinske razlike pri usponu te oko 15 km staze.
Hranu i vodu nosimo sa sobom.
Prijevoz: osobna vozila
Povratak: u večernjim satima
Cijena: 20 kn, plaća se direktno vozaču u autu
Prijave: u tajništvu Društva do 17.11.2020.
Oprema: Osnovna planinarska oprema prilagođena godišnjem dobu. Obavezna čeona lampa sa punim baterijama + rezervne baterije.
Napomena: Moguće je jako hladno i vjetrovito vrijeme kao i snijeg. Vodič će ovisno o vremenskim uvjetima prilagoditi izlet. Prilikom prijave naznačiti jeste li vozač i koliko mjesta imate na raspolaganju.
Vodiči: Davor Miketa, 091 643 6091
HPD PLATAK
/
PD PLJUSAK
/
TRANSVERZALAC RIJEKA
/
PD TUHOBIĆ
/
HPD UČKA
/
Ažurirano 20. studenoga 2020. — 18:03
Riječki planinarski savez © 2019 Frontier Theme